Skal du eje eller leje – Musik

Du kan ofte finde en stor besparelse i budgettet ved at leje, i stedet for at eje. Det gælder også for musik – i nogen grad. Steamings-tjenester som for eksempel Sportify er en god løsning for dig som ønsker at høre meget forskelligt musik, til få penge i forhold til at købe.

Surfer du rundt i forskellige sange..
Så er det en god ide at benytte dig af en streaming tjeneste som Spotify. Læg prisen op i mod dit normale budget af CDer og downloads. Det koster 89,- kroner at have et premium abonnement hos Spotify og er gratis at lytte til de første 10 timer om måneden.

Sæt prisen op imod hvad du ellers ville bruge på downloads og cder i butikker og online. Det som en premium abonnement koster hos Spotify, svarer til at du køber 7 CDer om året eller 106 sange i Itunes.

En middelvej...
Et alternativ, som kræver lige computer snilde, men sparer dig omkring 1000,- kroner om året i besparelse til steamingtjenesten, er at benytte de forskellige medier. Brug dine 10 timers gratis spotify hver måned. Herefter kan du skifte over til Youtube.com – Opret en konto og find de sange du vil høre – sæt dem i rækkefølge, så afspilles de en efter en – helt gratis.

Hent Radioplay ned på telefon eller besøg hjemmesiden og vælg den genre-musik du gerne vil høre – igen helt gratis. Hvis der så er nogle sange eller kunstnere som bare er helt vildt fantastisk, så kan et køb i Itunes måske være relvant.

Stream musik i Danmark:
I Danmark er vi godt repræsenteret på forskellige musiktjenester. Vi giver her et overblik.

Den amerikanske – Spotify
Spotify er nok den mest udbredte lige nu. Musik giganten kom til Danmark for kun få år siden og er i dag allerede en udbredt musiktjeneste herhjemme. Du kan som udgangspunkt benytter Spotify helt gratis – Du logger ind i tjenesten igennem din facebook profil og så har du 10 timers gratis musik hver måned. Du kan dog kun benytte Spotify fra din computer. Ønsker du at have musiktjenesten med på smartphone og tablet, skal du ud og købe et premium abonnement. Det koster 89,- kroner hver måned.

Telenor WiMP
Du får adgang til mere end 20 millioner sange igennem WiMP og som Telenor kunde med Fri+, er det en del af din pakkeløsning og derfor gratis at benytte. Det koster 79,- kroner om måneden i abonnement.

TDC Play
TDC eget mediecenter og kun forbeholdt for deres egne kunder. MEN er du kunde hos TDC (mobil, internet, tv) – så har du også et TDC login og kan benytte dig af TDC Play og derved høre musik ganske gratis. Musikken er allerede købt af TDC på forhånd og stilles til rådighed til dig som kunde. Det er ikke muligt at købe sig adgang til TDC play uden at være kunde hos dem.