Indstil din printer korrekt og spar blæk

Nogle køber en billig og god printer, andre køber en printer efter strømforbruget og de sidste køber efter forbruget af blæk. Alle parametre er selvfølgelig vigtige og noget man skal tage under overvejelse.

Men her er et lille trick, som de fleste kan bruge til at spare på på blæk og toner. Sammen med din printer, får du en printer software (driver). Hertil følger ofte et program, hvor du kan indstille din printer.

Du ser disse indstillingsmuligher hver gang du skal printe et dokument/billede ud. Ofte kan du trykke på en knap der hedder “indstillinger” eller “udskriftindstillinger” og her kan du så vælge hvordan printeren skal udskrive det valgte dokument.

Ofte er printerne nemlig sat til højeste opløsning i udskrivningerne, det betyder den bedste kvalitet, men også den løsning hvor der bruges mest blæk eller toner. Det gør producenterne naturligvis fordi de gerne vil sælger dig mere blæk efterfølgende og får at du bliver tilfreds med din printer fra start af.

Men det er måske ikke altid relevant for dig, at det du skriver ud er i højeste opløsning, altså bedste kvalitet og derfor kan det spare dig penge hvis du måske vælger en lavere kvalitet til dokumenter som måske ikke er så vigtige og en høj kvalitet når du skal udskrive billeder eller andet vigtigt materiale.

Vi kan desværre ikke vise en trin-for-trin guide, da det er forskelligt fra printer til printer. Men du finder det under “printerindstillinger” eller i det vindue som åbner, når du trykker “udskriv”.

God fornøjelse 🙂 du kan jo altid bestille en avis?