Et træ – avisens grundstof

Et træ er en plante, en organisme. Altid flerårig og med en rod som næringsindgang. Træet i generel afskygning er kendetegnet med en stamme der begynder ved roden. I toppen af træet findes der grene og på disse grene sidder der blade. Bladene tiltrækker ilt og solenergi.

Overordnet set kan man sige at de energioptagende dele sidder i toppen, mens de mineraloptagende dele sidder i roden af træet.

Træet laver konstant erstatninger, ofte i forbindelse med vind, vejr og årstiden. Bladene visner og erstattes af nye. Stammen og grenene fungerer ikke som energi eller mineraloptagende dele, men som transportvej til vækst.

Træet kan leve i mange år, faktisk i flere tusinde år. Træet har som sådan ikke en alder hvor de visner ud, men fortsætte med at leve så længe der er vilkår for at leve der. Det kræver næring, vand, ilt og sol for et træ at leve.

Til aviser, morgenaviser, dagblade – bruges der stivelsen fra træer til at lave papiret. Især i Sverige og Norge findes der mange papirfabrikker som blandt andet levere til danske trykkerier.