Den første danske avis

Det hele startede tilbage i 1666. Her startede Anders Bording den første danske avis, som man har kendskab til. Der var tale om avisen, Marcurius.

Marcurius avisen blev udgivet første gang den 01. August 1666. avisen blev skrevet på vers og indeholdte primært indenrigs nyheder. Dog kunne der komme et tvist af beretninger fra lande omkring Danmark. Husk da bare, internettet var ikke opfundet i den tid, faktisk var der slet ikke noget der hed strøm eller strømforsyninger og alt information skulle derfor komme med mand eller til hest. Nogle beretninger kunne gå fra en fjer til fem høns og havde mange dages rejse med sig. Nå men, tilbage til avisen…

Det var med kongens befaling at avisen så dagens lys og navnet Marcurius kommer også fra de gamle græske guder og er opkaldt efter gudernes sendebud.

Avisen udkom en gang om måneden, ikke ligefrem tale om et dagsblad eller morgenavis, men teknologien var også anderledes i 1666. Avisen indeholdte som beskrevet, både nyheder fra ind og udland. Indlandsnyhederne var primært præget af information fra hoffet og dermed kongen. Avisen gik ned i juni 1691, 14 år efter sin skifters død og med to efterfølgere der ikke kunne lever op til samme standard som Anders Bording.